Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή φωτογραφίας μου στην έκθεση #My_Piraeus. Το έργο απεικονίζει προβλήτα του κεντρικού λιμανιού του Πειραιά το 1998.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, στην οδό Φίλωνος 29, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ετήσιας γιορτής-θεσμού “Ημέρες Θάλασσας” του Δήμου Πειραιά. Την οργάνωση της έκθεσης επιμελήθηκε η καλλιτεχνική κοινότητα Greek Instagrammers Events σε συνεργασία με το Destination Piraeus και τον Δήμο Πειραιά.

Στην έκθεση συμμετείχαν συνολικά 105 φωτογραφίες οι οποίες είχαν διακριθεί στον ανοιχτό διαγωνισμό φωτογραφίας “My_Piraeus”. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το 2021 με σκοπό την πολιτιστική και τουριστική προβολή του Δήμου.

Σχετικά με το διαγωνισμό, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης είχε δηλώσει:

«Παρά τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν σταματάμε να αναζητούμε σύγχρονους τρόπους προβολής του Πειραιά. Με τον διαγωνισμό αυτό, αξιοποιούμε τη δύναμη της φωτογραφίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο την πόλη μας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και τις ομορφιές που την καθιστούν ξεχωριστή. Η προσπάθειά μας για την τουριστική προβολή του Πειραιά συνεχίζεται, πιο οργανωμένα, με τη σύσταση του Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού του Δήμου Πειραιά, ακολουθώντας επιτυχημένα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων. Ο Πειραιάς έχει δυνατότητες και μπορεί να αναπτυχθεί τουριστικά. Εργαζόμαστε συστηματικά και με σχέδιο και είμαι αισιόδοξος ότι τα επόμενα χρόνια, τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας θα είναι εμφανή».

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας, Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα. Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, ανέφερε:

«Στο Destination Piraeus πιστεύουμε στη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των χρηστών τους. Καθημερινά ανακαλύπτουμε πανέμορφες εικόνες της πόλης μας και θεωρούμε ότι μπορούμε να τις αναδείξουμε και να τις αξιοποιήσουμε για την προβολή του Πειραιά. Σήμερα, που η αντιμετώπιση της πανδημίας έχει επιβάλλει σε όλο τον κόσμο περιορισμούς στις μετακινήσεις, το διαδίκτυο -και τα κοινωνικά δίκτυα ειδικότερα- θεωρούνται από τα σημαντικότερα εργαλεία στην προβολή και προώθηση ενός προορισμού, καθώς έχουν τη δύναμη να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητά του, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών, όταν φυσικά οι συνθήκες το επιτρέψουν. Οι Πειραιώτες, αλλά και όσοι αγαπούν τον Πειραιά μπορούν με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό να συμβάλλουν στην προσπάθεια που καταβάλλουμε τα τελευταία χρόνια, ώστε η πόλη μας να αναδειχθεί σε έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό. Εύχομαι η συμμετοχή του κόσμου στον διαγωνισμό φωτογραφίας #My_Piraeus να είναι μεγάλη και το διαδίκτυο να «πλημμυρίσει» όμορφες εικόνες από τον Πειραιά»
(πηγή: https://piraeus.gov.gr).